Security workshop Cascadis Webmasterclass

Op donderdag 17 september heeft Gendo een workshop verzorgt voor de Cascadis Webmasterclass bijeenkomst. Arjen Kamphuis en Menso Heus gaven de aanwezigen een breed overzicht van hoe het security landschap er uit ziet, wat een aantal veel voorkomende bedreigingen zijn en wat de deelnemers daar aan konden doen.

De workshop deelnemers werkten voor gemeenten, waterschappen, de politie en andere overheidsinstellingen en gebruikten een grote diversiteit aan systemen. Door een meer theoretische uitleg over security principes te geven in plaats van zeer systeemgerichte informatie slaagde Gendo er in de workshop voor iedereen interessant te houden.

De reacties van de deelnemers waren positief en de workshop bevatte volgens velen een groot aantal ‘eye openers’. Daar zijn we bij Gendo altijd erg blij mee. Volgende maand trainen we nog een Webmasterclass en op 18 november leveren we een bijdrage aan het Cascadis Congres, we zien er naar uit! Hier de slides in ODF en PDF. Eerder dit jaar nam Digitaal Bestuur een interview af. Hier wat meer over onze visie op informatiebeveiliging, voor ons een integraal onderdeel van IT-strategie.