Auteur: bruce

FIFI 2008

Gisteren was ik naar FIFI2008, het 15 jaar Internet feestje van XS4ALL (fotos). Het evenement bestond uit een gratis ontbijt, een gratis lunch, een drummende robot en een aantal leuke presentaties. Wat wil je nog meer?


Voor mij persoonlijk de meest interessant presentatie van de dag was die van Scott McIntyre, security officer bij XS4ALL, over "Internet Security" (met vooral veel leuke grafiekjes over foute dingen binnen het XS4ALL netwerk). Wat ik in ieder geval heb onthouden is dat hij een grote voorstander van het blokkeren van poort 25 voor gewone gebruikers (denk zombies) om spam tegen te gaan.

Ook heb ik Ton Roosendaal, lead developer van de open source 3D modeling/animation tool Blender, ontmoet. Ook hij gaf een goed afgeronde presentatie waarin het onderwerp open source (as in freedom) zeer goed werd toegelicht. Voor geintereseerden: blijkbaar kan men op een bepaalde dag in de week het Blender Institute in Amsterdam binnenlopen en meekijken met wat de jongens en meisjes daar allemaal mee bezig zijn. Kan daar echter zo gauw niet iets van op de website terugvinden.

Ik had van het gehele event eigenlijk meer verwacht maar al met al een zeer leuk dagje uit (hoe kan het ook anders met gratis ontbijt en lunch :-).